maanantai 29. maaliskuuta 2010

- Uutta elämään -
Meidän perheessä alkaa tänään uusi ajanjakso elämässä. Olen ollut kotiäitinä sekä työttömänä nyt melkein 2-vuotta. Ajatella että niinkin on aika mennyt! On ollut ihanaa antaa mahdollisuus tyttäremme kasvaa kotioloissa minun kanssa, mutta nyt on aika muutokseen.

Tänään aloitamme pikkuneidin kanssa perhepäivähoitajaan tutustumisen ja ensi viikolla aloitan työnteon. Ihan pienimuotoisesti, kerran tai kaksi viikossa astun lastenvaatteiden pariin. Aika mahtavaa siinä mielessä että työnkuva on niin pinnalla omassakin elämässä pienen neidin vaatettamisen johdosta että on kiva päästä oppimaan hiukan lisää erikanteilta lastenvaatetuksesta.

Jännittää valtavasti mutta samalla on intoa täynnä. Huolestuttaa myös neidin jättäminen hoitoon mutta haluan uskoa kuitenkin kaiken sujuvan. Ihanaa saada muutosta elämään mutta toisaalta pelottaa turvallisen ja hyvänä sujuvan arjen muuttaminen.

Sellaista meillä tänään.

5 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

Uskon, että kaikki sujuu hyvin ja lapsille tekee hyvää olla myös kodin ulkopuolella hoidossa. Maailma avartuu. Mukavaa, että olet saanut töitä =D

Nipsu kirjoitti...

Perhepäivähoitajana voin sanoa, että hyvin kaikki menee.. Alkuun voi tuntua oudolta, tottakai, jokaisesta, mutta lapsi sopeutuu todella nopeasti, varsinkin kun on leikkikavereita ja hän huomaa, että vierellä on kuitenkin turvallinen aikuinen ja että äiti tulee hakemaan! vinkkinä voin kertoa, vaikka tuntuu kuinka kamalalta (ja tuntuuhan se, itselleni lasten vieminen varahoitoon on aivan kamalaa!) niin nopea vieminen ja lähteminen on kaikista parasta. Lapsi saattaa alkuun jäädä itkemään, mutta tilanne helpottuu hetkessä kun ovi on sulkeutunut. Lapsi näkee, että äiti lähtee iloisin mielin töihin niin hänkin voi alkaa avartamaan maailmaansa. Voimia ja hyviä päiviä hoitoon ja töihin!

Tiinali kirjoitti...

Hei, mahtavaa saada kannustusta! Tänään kävimme toisen kerran hoitoon tutustumassa ja todellakin hyvin on mennyt nämä kaksi päivää. Tuleva hoitotätimme on todella mukava ja hienosti ovat muut lapset ottaneet meidän neidin vastaan! Helpotus. -Tiina

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kaunis tunnelma sivuillasi, niin vaalean harmooninen :)
Onnea uuteen elämänvaiheeseen.
-Marie

Arja kirjoitti...

Tsemppiä uuden ajanjakson aloitukseen :-))